•  

     

Toiminnallinen kuntoutus

Toiminnalliset ryhmät

Toiminnalliset ryhmät sisältävät monipuolisen kirjon erilaisia toimintoja mm. bändi- ja studiotoimintaa, eri instrumenttien soittamista, luovaa kirjoittamista, kädentaidollista työskentelyä, kuvataiteita, kulttuuriretkiä, atk-taitojen opettelua, lauta-, konsoli- ja tietokonepelien pelaamista, punttisaliharjoittelua, bujoilua, liikuntaa ja rentoutusta. Sisältöjä ja teemoja muutetaan tarpeen mukaan ja näitä suunnittelemassa ovat toimintaan osallistujat itse.

Toiminnalliset ryhmät ovat kooltaan pieniä ja pidetään yleensä klo 11.00 -18.00 välillä. Ryhmät ovat pääsääntöisesti avoimia ja pajatyyppisiä. Kesäaikaan ryhmätoiminta poikkeaa muusta vuodenajasta ja tarjolla on enemmän ulkoilua, retkiä ja työpajoja. Toimintaan kuuluu vuosittain myös viiden päivän talvi- ja kesäleiri. ELVIKSESSÄ pidetään noin kerran kuussa musajamit ja lavarunousklubi, joihin kävijöidemme lisäksi tervetulleita ovat myös kävijöiden ystävät, läheiset ja omaiset. Tällöin lava on vapaa erilaisille esityksille.

ELVIKSEN kävijöille tarjotaan myös informaatiota yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista osallistua, harrastaa, opiskella ja tehdä työtä.

Toiminnassa korostuvat voimavarakeskeisyys, toiminnallisuus, osallisuus ja yhteisöllisyys.