Olet tässä: NiemikotisäätiöRiikan matka

  •  

     

Juttuja meiltä ja meistä

Matkalaisille riitti nähtävää koleasta säästä huolimatta.

Puitteet kunnossa kunnon matkaposeeraukselle.

Paikallliset herkut taatusti maistuvat riikalaisille.

Kadonneen kuninkaan metsästystä Riikassa

Tinaseppä, Puusuutari ja Jälleenvuokraus tekivät yhteisen matkan Latvian pääkaupunkiin Riikaan huhtikuun lopulla. Tapaamispaikkana 18 hengen matkaseurueelle oli Helsinki-Vantaan lentoasema, sillä matka tehtiin lentämällä.

 

Matkalippujen tarkastus, turvatarkastus, ensimmäiset aamukahvit, toiset aamukahvit ja sitten koneeseen. Matkaseurueen epäröinneistä huolimatta melko iäkäs potkurikone saavutti Latvian ilmatilan sekä lopulta myös Riikan kansainvälisen lentokentän turvallisesti. Lentokentällä meitä odotti ystävällinen bussin kuljettaja, joka kertoi vievänsä meidät hotellille. Matka oli alkanut.

Hotellimme sijaitsi Riikassa aivan pelipaikoilla Zeppelin-hallien läheisyydessä, vanhan kaupungin kupeessa. Ensimmäiset arviot matkakohteesta olivat: sää kohtuullinen, liikenne vilkas, hintataso mukavan alhainen. Viikon aikana sää oli pilvinen ja sateinen. Tosin paluupäivän lähetessä kauan toivottu aurinkokin näyttäytyi.

Liikennejärjestelyt poikkesivat jalankulkijoiden osalta melkoisesti omistamme. Autojen kaupunkinopeudet olivat hurjia ja suojatiet pelottavia paikkoja. Jopa autokoulun autot kiihdyttivät nähdessään jalankulkijoita. Kun kaahailevien autojen seasta oli päässyt ravintolaan tai kahvilaan, sitten olikin mukavampaa. Kahvin ja herkullisen leivoksen pystyi tilaamaan reilulla eurolla, tasokas hampurilaisateria juomineen tarjoiltiin noin viidellä eurolla.

Reissun aikana tutustuttiin kaupunkiin perinpohjaisesti. Seikkailtiin vanhassa kaupungissa, ihmeteltiin vapauden patsasta, osa teki junareissun Jurmalaan. Myös paikallinen casino ja yökerho tulivat tarkastetuiksi ja hyviksi havaituiksi. Kaupungin parhaaksi ruokapaikaksi valittiin yksimielisesti Queen-ravintola. Osa matkalaisista etsi hartaasti King-ravintolaa, mutta sitä ei jostain syystä koskaan löytynyt. Ihmeellistä.

Torstaina palattiin Suomeen. Lentokentälle suunnattiin samalla bussilla, joka oli meidät hotellille tuonut. Kuoppaisella tiellä bussin katon sisäpuolelta irtosi metallilevy aiheuttaen pienen vaaratilanteen matkustajille. Onneksi tapahtuneesta selvittiin säikähdyksellä, eikä kukaan loukkaantunut pienessä onnettomuudessa. Paluulehto sujui bussikyytiä turvallisemmissa merkeissä ja illansuussa löysimme itsemme jo Helsingistä.

 

Matkasta kertoi Timo Sampo,
Jälleenvuokraus-yksikön vastaava ohjaaja

Kommentit (0)

Ei kommentteja

Kirjoita uusi kommentti