•  

     

Juttuja meiltä ja meistä

Esittelyssä: Leena Lehijoki

Leena Lehijoki suoritti sihteerin tutkinnon opinnollistamismenetelmällä – työssä oppien – Niemikotisäätiön hallinnossa. Tutkinnon suorittaminen kesti vuoden ja valmistumista kahviteltiin hallinnon tiloissa laskiaistiistaina 13.2.2018. Leenan katse on valmistumisen jälkeen jo tulevassa, kevättä kohti. – Aion hakea töitä ja myöskin opiskelujen jatkamista mietin. Omien tietojen laajentaminen, etenkin palkanlaskenta kiinnostaa, siinä työllisyystilannekin vaikuttaa hyvältä.

Niemikotisäätiön apulaisjohtaja Jouni Nisula kertoo vuoden olleen hieno haaste Leenalle, vastuuta oli paljon ja Leena teki työn ohessa myös kehittämistehtävän, joka tuo hyvää näkemystä säätiön verkkopalveluihin palvelunkäyttäjien kannalta. Leenan tie palvelunkäyttäjästä opiskelijaksi ja työntekijäksi on säätiön kehittämistehtävän lisäksi antanut opiskelussa mukavasti etua myös arvioivan opettajan mielestä. On hienoa, että opiskelija tietää työpaikan organisaation, toimintatavat ja kohderyhmän jo etukäteen.

– Palvelunkäyttäjäthän ovat aina olleet meillä toiminnassa mukana, mutta jatkossa myös viestinnässä, toiminnan suunnittelussa ja ideoinnissa entistä enemmän. Tulevaisuudessa tämän merkitys tulee vain lisääntymään, mikä on oikein hyvä ja terve suuntaus, kertoo toiminnanjohtaja Seppo Eronen.

 

Haagasta se kaikki lähti


Sysäys ja alkuidea opiskeluun tuli Haagan Marko Hannilta, jota Leena arvostaa vuosien mittaan saadusta tuesta ja yhteistyöstä. Jo Haagassa Leena halusi mukaan toimistohommiin ja niiltä vuosilta Seppo muistaa elävästi kuinka katalonialaiset vieraat saivat aikanaan hyvän opastuksen englanniksi Leenalta. Hyvän alkukontaktin Sepon kanssa saatuaan Leena kysyi oma-aloitteisesti opiskelupaikkaa hallinnossa, mikä järjestyikin hienosti.

 

Ohjaaja ja kollega


Leena antaa lämpimät kiitokset kanssatyöntekijöille, ohjaavalle Mari Lehtovirralle ja talouspäällikkö Mirja Kuopiolle. – Kaikkien puoleen pystyin aina kääntymään, koskaan ei jätetty yksin asioiden kanssa ja kuitenkin myös sopivasti annettiin itsenäisyyttä haastavampiin tehtäviin.

Ohjaajan roolissa ollut Mari kertoo muistavansa Leenan jo Haagan vuosilta ystävällisyydestä ja helposta kanssakäymisestä. “Haagan henki” näkyi selkeästi Leenassa. Vuoteen mahtui paljon oppimista puolin ja toisin elämästä ja työskentelystä iloineen ja suruineen. Leena muuttui vuoden mittaan ohjattavasta opiskelijasta itsenäisesti toimivaksi kollegaksi. Oppiva, hoksaava, tarkka, positiivinen ja lähestyttävä, kertoo ohjaaja - näillä ominaisuuksilla on hyvä jatkaa eteen päin.

Kaikki on mahdollista


Jouni muistuttaa, että työnhaussa on hyvä pitää mielessä, että kaikki työpaikat eivät Niemikotisäätiön tapaan suosi aitoa ja teeskentelemätöntä kohtaamista. Säätiön toimintaan mukaan otetun vertaistuen Leena näkee hyvänä edistysaskeleena ja myös yhtenä vaihtoehtona itselleen kokemusasiantuntijan koulutuksen saaneena esim. vapaaehtoistyön kautta. – Olisi hienoa neuvoa ja ohjata palveluiden piiriin; kaikkien ei tarvitse mennä niin monen mutkan kautta kuin itse menin; voisi sanoa uudelle tulijalle, että kaikki on mahdollista.

Leena tie on ollut pitkä ja monipolvinen, aikanaan myös tummien pilvien kattama. Nyt tulevaisuus näyttää valoisalta. Hyvä kielitaito on saanut tuumaamaan jopa ulkomaille lähtemistä pidemmäksi aikaa. – Eihän sitä koskaan tiedä mihin tie vie.

 

Kiitosten aika

Leena haluaa lämpimästi kiittää Niemikotisäätiön henkilöstöä, Edupolin opettajia, omaa perhettään ja läheisiään. – Ilman heidän kaikkien tukea tämä ei olisi ollut mahdollista!

Leenan terveiset säätiölle: "Toivon, että saatte jatkaa tätä työtä. Sydämestäni toivon, ettei kilpailutuksen myötä jatkossa valita vain sitä halvinta palveluntuottajaa vaan että laadulla on merkitystä."

Leenan terveiset kuntoutujille: "Älä anna periksi, mene läpi harmaan kiven. Työ ja uurastus palkitaan."

Kommentit (0)

Ei kommentteja

Kirjoita uusi kommentti