Suomen aikuisurheiluliitto järjesti yleisurheilun SM-kilpailut 30-vuodesta ylöspäin 26.6-28.6 legendaarisella Eläintarhan kentällä Helsingissä. Vanhin osanottaja kilpailuissa oli 95-vuotias mies.

Ensimmäistä kertaa Niemikotisäätiön kuntoutuksen historiassa näihin yleisiin ikäluokittain jaettuihin
SM-kilpailuihin osallistui myös kaksi mielenterveyskuntoutujaa: Risto Hiltunen ja Petra Kopra Niemikotisäätiön Tinasepäntien asumiskuntoutusyksiköstä. Kilpailut radioitiin ja suoraa televisiokuvaa oli nähtävissä youtubekanavalla.

Aiemmin Niemikotisäätiön kuntoutujat ovat osallistuneet vain kuntoutujille rajattuihin sm-kilpailuihin, jotka allekirjoittanut on perustanut. Tarvitsemme myös jatkossa sekä että ajattelua niin urheilussa kuin muissa Niemikotisäätiön toiminnoissa. Esimerkiksi tarvitsemme hienoa työtä tekeviä kuntouttavan työn yksiköitämme ja niiden lisäksi olemme yhä enemmän yhteistyössä myös tavallisten työmarkkinoiden ja koulutustahojen kanssa.

Helsingin Tarmon aikuisyleisurheilun johtaja Kari Simonen liitti Riston ja Petran Helstan jäseniksi nimellisellä 30 euron jäsenmaksulla. SM-kilpailujen kilpailuvaatimusten mukaan urheilijoiden on oltava jonkin yu-seuran jäsen. Kari ansaitsee ymmärryksestään suuren kunnian. Kari osallistui urheilijana kilpailuihin ja kannusti Ristoa 100 metrin juoksussa.

Itse kilpailuissa Petra Kopra sijoittui 9. naisten 45-vuotiaiden kuulantyönnössä. Petra on näin ollen Suomen yhdeksänneksi paras kuulanainen omassa ikäluokassaan. Risto Hiltunen osallistui myös kuulaan ja sijoittui siinä M 55 sarjassa  sijalle 11. Lisäksi Risto juoksi 100 metriä 15. sijan arvoisesti.

Valmentajana huolehdin Riston ja Petran valmistautumisesta kilpailuihin vetämällä harjoituksia varsinaisella kilpailuareenalla Eläintarhan kentällä useaan kertaan ennen kilpailuja. Tulokset osoittavat harjoitusten tehon. Valmentamisen päälle saavutin 11.sijan 100 metrillä, 10.sijan 800 ja 1500 metrillä, 9.sijan kuulassa, 4.sijan seiväshypyssä M40 sarjassa.

 

Jarno Warsa-Ritaranta
Ohjaaja

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika