Psykoneurologisten laitosten luovien studioiden festivaali ART­ERA järjestetään kolmen vuoden välein Venäjällä. Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS sai hienon mahdollisuuden osallistua tapahtumaan monen muun suomalaisen mielenterveystyötä tekevän organisaation kanssa.  Mukana oli toimijoita Tampereelta, Porvoosta, Haminasta, Kotkasta ja Helsingistä. Suomalaiset olivat mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa osallistuen festivaalien 12.5. pidettyyn ohjelmakokonaisuuteen, joka järjestettiin Skvortsov­Stepanoville nimetyssä psykiatrisessa sairaalassa nro 3. Tapahtumassa oli mukana niin sairaalan potilaita kuin henkilökuntaakin – niin lavalla esiintymässä kuin eteisaulassa olevassa kuvataide- ja kädentaidollisten töiden näyttelyssä – sekä tietenkin yleisössä.

Kulttuuripaja ELVIKSESTÄ esiintymässä oli kuusi nuorta aikuista kävijää ja vertaisohjaajaa. Esityskokonaisuus ”Kimara” sisälsi perinnerummun soittoa, runonlausuntaa, vauhdikkaan djembe-esityksen, sekä tunnelmallisia sooloesityksiä niin pianon kuin kitaran säestyksellä. Veimme Pietariin myös monipuolisen kuvakavalkadin, joka sisälsi kuvia kävijöidemme kuvataiteellisista töistä ja toiminnastamme.  Jaoimme venäjänkielisiä esitteitä, joissa kerroimme Niemikotisäätiön ja Kulttuuripaja ELVIKSEN toiminnasta ja toimintamallista. Esitteessä esiteltiin myös Kimaran esiintyjät ja ohjelmisto. Kuvataidetta jäi Pietariin ripustettavaksi kulttuurifestivaalien kuvataidenäyttelyyn, joka järjestettiin viikkoa myöhemmin. Esityksemme saivat erittäin lämpimän vastaanoton ja esitteet olivat sairaalan väelle ilmeisen mieluisia.

Kulttuurifestarien lisäksi ehdimme tutustua hieman Pietariin; kävellen hotellin lähiympäristöön ja myös metroverkostoon ja keskustan nähtävyyksiin. Matkanteko linja-autolla oli elämys sinänsä; liikennekulttuuri aiheutti jopa pelonsekaisia tunnelmia, sillä maantiellä ohitustilanteet olivat huomattavasti vaarallisempia kuin mitä koti-Suomessa on totuttu kohtaamaan. Meillä oli onneksi kokenut kuljettaja, joka hallitsi tilanteet mainiosti. Matkatuliaisina koteihin lähti mm. maatuskoita ja venäläistä suklaata. Toivomme yhteistyön Venäjän suuntaan jatkuvan tulevaisuudessakin. Kulttuurin kautta kohtaaminen on luontevaa ja kielirajat ylittävää.

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika