Haluatko kokemusasiantuntijaksi?

Onko sinulla omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai elämän haasteista sekä toipumista edistävistä tekijöistä? Kiinnostaako kokemusasiantuntijuus, ja onko sinun mahdollista sitoutua ryhmämuotoiseen koulutusprosessiin?

Henkilö tekee sydänkuvion käsillään ja hahmon hymyilevät kasvot näkyvät sydämen läpi.

Koulutuksen tarkoitus on tukea toipumistasi ja antaa samalla valmiuksia kokemusasiantuntijana toimimiseen.

Niemikotisäätiön kokemusasiantuntijoiden koulutus on laajuudeltaan 54 tuntia ja se järjestetään tammikuusta lokakuuhun koulutusperiodeina. Kevätlukukaudella on kaksi kahden päivän ja kaksi yhden päivän periodia, jotka ovat kestoltaan klo 9–15. Kesätauon jälkeen syksyllä olemme tehneet tutustumiskäynnin/vierailun toiselle toimijalle ja viettäneet kokemusasiantuntijaleirin lokakuussa viikolla 41. Leiri pidetään Niemikotisäätiön Kesäharjun toimintakeskuksessa 9.–11.10. 

Koulutus ei ole tutkintoon tai tutkinnon osan suorittamiseen tähtäävää. Koulutukseen osallistuminen on osallistujalle maksutonta. 

Koulutuksen sisältö koostuu mm. seuraavista teemoista: Mitä on kokemusasiantuntijuus, ryhmän jäsenenä toimiminen, mitä osallisuus minulle merkitsee, toipumisorientaation näkökulma, oman tarinan jäsentely, oman tarinan kertomiseen valmistautuminen ja oman tarinan muokattavuus, kirjoittajatyöpaja, työnohjauksen merkitys ja verkostoituminen.

Vuoden 2024 koulutukseen hakuaika päättyy 31.10.2023. Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse kokeinfo@niemikoti.fi.

Kokemusasiantuntijakoulutus 2024

Haku koulutukseen