Kuka olet
Olen Merja Heiskanen

Missä Niemikotisäätiön asunnossa asut/kuntouttavassa toiminnassa olet mukana?
Muutin Auroran sairaalan kuntoutuskodista Niemikotisäätiön asuntoon Lassilan Hopeatielle viime kesänä. Olen siis asunut täällä Lassilassa puolisen vuotta.

Mistä asioista tavallinen päiväsi muodostuu?
Aamuisin käyn toimistossa hakemassa lääkkeet klo  8-9 aikoihin. Päiväni rakentuu siitä eteenpäin eri tavoin riippuen siitä, onko edessä työpäivä. Käyn työssä mielenterveysyhdistys Helmessä kahdesti viikossa, työaikani on klo 9-13. Työn ohella viikkooni kuuluu mm. erilaisten asioitten hoitoa sekä käynnit poikani ja vanhempieni luona. Tv:tä katselen; sarjoista seuraan Emmerdalen, Salatut elämät sekä  Kauniit ja rohkeat. Uutisetkin tulee katsastettua siinä välissä. Kirpputoreilla on kiva kierrellä ja silmäni onkin harjaantunut tekemään hyviä löytöjä. Käyn myös säännöllisesti karaokessa laulamassa.

Millä tavoin Niemikotisäätiö on vaikuttanut omaan elämääsi?
Niemikotisäätiö oli minulle ennen Lassilaan muuttoa tuttu työpaikkana, koska aiemmin työskentelin siivoojana useita vuosia Haagan toimintatalossa. Koska kotini on nykyään Niemikotisäätiöllä, vaikuttaa se paljonkin elämääni. Olen asuntooni tyytyväinen ja tykkään asua täällä. Olen saanut uusia ystäviä Lassilasta, henkilökunta on mukavaa ja auttaa tarvittaessa. Osallistuin Lassilassa opiskelijan ohjaamaan musiikkiryhmään, jossa lopuksi teimme oman cd -levyn.

Minkälaiset tulevaisuuden suunnitelmat sinulla on?
Voisi olla mukava opiskella joskus tulevaisuudessa. Minua kiinnostaa sosiaaliala. Suhteet läheisiini tuottavat minulle varmasti jatkossakin iloa sekä työ.

Mikä mielestäsi on arvokkainta Niemikotisäätiön toiminnassa?
Niemikotisäätiön auttamistyö on arvokkainta. Ohjaajilta on helppoa kysyä apua. Erilaiset toiminnat ovat myös tärkeitä, niiden monipuolisuus. Kevyen tuen asumismuodossa mahdollisuus kysyä tarvittaessa neuvoa öiseen aikaan yöpäivystykseltä on hyvä asia.

Mitä toivoisit Niemikotisäätiöltä?
Olen tyytyväinen, ei tule nyt mieleeni mitään erityistä. Musiikkiharrastusta olisi kiva jatkaa jossain muodossa.

Terkkuja! Minkälaiset terveiset haluaisit lähettää ja kenelle?
Lähetän haastattelukapulan edelleen Malmin päivätoimintakeskukseen!

Haluan kiittää säätiötä saamastani tuesta sekä toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2015!

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika