Asumiskuntoutuspalvelut

Niemikotisäätiön kuntouttava asumispalvelu muodostaa laaja-alaisen kentän eritasoisille mielenterveyskuntoutujille. Asiakas arvioidaan ja yhdessä asiakkaan verkoston kanssa hänelle valitaan sopivin asumisympäristö tavoitteena laajempi elämänhallinta ja itsenäisempi asuminen. Asumismuotoon sisältyy tarvittava huolenpito ja päivystys.

Asumiskuntoutusyksiköt

Asumiskuntoutusyksiköissä on ympärivuorokautisesti, virka-aikana ja tarvittaessa tuettua asumista.

  Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon. Tukiasuntoja on noin tuhat, joista soluasuntoja parikymmentä. Asunnot ovat Helsingin kaupungin tai Asuntohankinnan omistamia, joita Niemikotisäätiön jälleenvuokraus nimensä mukaisesti jälleen vuokraa kuntoutujille. Asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä ja kaksioita.

Lue lisää »

Jälleenvuokrauksen asumistyytyväisyyskysely »

AKKU-arviointiyksikkö

AKKU–yksikön asiakkaat ovat helsinkiläisiä aikuisia mielenterveyskuntoutujia, joilla ei ole varmaa käsitystä asumisen taidoistaan ja jotka ovat asunnottomia tai syrjäytymisuhan alla. Asiakkaat tulevat arviointijaksolle sairaalasta, asuntolasta, omasta asunnosta, vanhempien luota tai SAS-ryhmän ohjaamana.

AKKU on osa Niemikotisäätiön jälleenvuokraustoimintaa.

Lue lisää »

1 - 1 / 1

Paikkatiedustelut

Asumiskuntoutuspaikat

  nsas(at)niemikoti.fi

050 404 0021

050 570 7689

 

Jälleenvuokrausasunnot

  puh. 050 404 0030