Olet tässä: Niemikotisäätiö /

  •  

     

Niemikotisäätiön uudet tuulet

Helsingin kaupungin uudistettua logonsa on Niemikotisäätiön – Helsingin kaupungin tytäryhteisönä – vaakunalogon kuva-aihe käynyt hämäräksi ja tarpeettomaksikin. Visuaalinen profiili haluttiin päivittää ja raikastaa uudelle asiakaslähtöiselle visiolle.

 

Uusi logo ja ilme

Uuden logon filosofiassa korostetaan asiakkaan kokemusta ja tuodaan toiminnan keskipiste, asuminen, enemmän esiin; tästä syystä logosta poistettiin “säätiö”-loppu. Kolmen neliön ja yhden ympyrän kuvio sisältää neljä semanttista ulottuvuutta:
1. Katos (vihreät neliöt), jonka alla asukas (oranssi ympyrä); Niemikoti tarjoaa asumispalveluja, huolenpitoa.
2. “Don’t be square” -ajatus, erilaisuus on voimavara; ympäristöstään erilainenkin ihminen löytää turvallisen suojan Niemikodissa.
3. Piste iin päällä; Niemikoti on se hyvä piste iin päällä mielenterveyskuntoutujan arjen haasteissa.
4. Apilamainen muoto; Niemikoti tuo onnen mahdollisuuden palvelunkäyttäjän arkeen.

Uuteen ilmeeseen tuodaan myös entistä vahvemmin jo aiemmin käytössä olleet toiminta- ja kaupunkiympäristökuvakkeet visualisoimaan Niemikotisäätiön monipuolista tarjontaa palvelunkäyttäjille. Muutos tuodaan Helsingin kaupungin tapaan visuaaliseen viestintään pikkuhiljaa painettujen ja sähköisen materiaalin loppuessa tai vanhetessa.

 

Verkkokauppa

Ensimmäisenä lippulaivana uutta ilmettä kantaa kokonaan uusi palvelu, Niemikotisäätiön verkkokauppa, https://kauppa.niemikoti.fi. Verkkokaupassa on toistaiseksi Niemikotisäätiön Ompelimon pääasiassa kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita, joiden kehittelyyn, ideointiin ja valmistukseen osallistuvat palvelunkäyttäjät itse. Onnistumisen ilo, työyhteisöön kuuluminen ja säännöllinen sosiaalinen kanssakäyminen ovat iso osa kuntoutumista, toipumista ja parhaassa tapauksessa valmistautumista työelämän haasteisiin.

 

Messuilla nähdään!

Olemme tänäkin vuonna mukana Mielenterveysmessuilla 21.–22.11.2017, jossa uudella ilmeellä esittäytyvät Valtti Valmennus -yksikkö, Mieli Töihin -yksikön suosittu Sähköisen asioinnin kurssi sekä Ompelimon verkkokauppa. Tervetuloa Wanhaan Satamaan Katajanokalle!