Olet tässä: Niemikotisäätiö /

  •  

     

Diagnosoitu: Samanlainen, Erilainen

Satu Mäkisen valokuvanäyttely Malmin päivätoimintakeskuksen ruokailutilassa juhannukseen asti arkisin klo 8–15, tervetuloa!

Satu Mäkisen näyttelykuvaus:

"Valokuvia käsistä. Halusin kuvata käsiä, koska ne kertovat paljon ihmisestä. Teoksen teema on, että olemme samanlaisia, erilaisia, samanarvoisia. Käsissä ei näy psykiatrinen diagnoosi. Mitä ajattelisit minusta, jos tietäisit myös sen? Näkisitkö minut yhä samoin vai eri tavalla?

Kuvien yhteydessä esillä on kuvatun etunimi, ikä, diagnoosi ja muutama lause, mitä kuvatu on halunnut itsestään ekrtoa. Näyttely on osa Mielenterveysyhdistys Helmi ry:n 35-vuotisjuhlaa.

Hain projektiin osallistujia Helmi ry:n jäsenistä joulukuussa 2016. Tammikuussa 2017 aloitin projektin tapaamalla kaikkia osallistujia kahden kesken tutustumisen merkeissä. Kuvauspäivät toteutuivat kevään ja kesän 2017 aikana seuraavissa paikoissa; Kivinokka, Kellokoski, Keskuspuisto, Taivaskallio, Pukinmäki sekä Pasilan Helmi talo.

Näyttelyn ensimmäiset avajaiset vietettiin Pasilan Helmi talolla 12.1.2018. Maaliskuun 2018 ajan näyttely oli esillä Lapinlahden sairaalan Venetsia-rakennuksessa (Mental Museum). Teokseen kuuluu kaikkiaan 14 kuvaa. Näyttelyn seuraava esilläolopaikka on Auroran sairaalan kanttiini.

Satu Mäkinen (synt. 1974) on helsinkiläinen vapaa taiteilija ja tanssiryhmä Dolcen jäsen. Diagnosoitu on hänen toinen oma näyttely."