• Niemikotisäätiö - arvokkaana osana Helsinkiä

  Niemikotisäätiö on tehnyt mielenterveyskuntoutusta Helsingissä vuodesta 1983. Toimintamme painottuu kuntoutujien arjen tukemiseen. Henkilöstöstämme 95 % työskentelee suorassa asiakastyössä. Jatkamme samalla hyvällä tiellä.

  Kuva "Retkellä", Jyrki Määttä, Haagan kamerakerho

 • Tuettua asumista

  Niemikotisäätiö tarjoaa tuettua asumista ja asumisvalmennusta mielenterveyskuntoutujille. Tavoitteena on laajentaa kuntoutujien elämänhallintaa ja itsenäistää asumista.

 • Työtä ja toimintaa

  Toiminnallisessa kuntoutuksessa opitaan ylläpitämään elämän- ja arjenhallintataitoja sekä suoriutumaan konkreettisista työtehtävistä. Kuntoutumisen tukena ovat yksilöllisesti räätälöidyt kurssit sekä kulttuuri- ja harrastusryhmät.

 • Huolenpitoa

  Kuntoutuja ei jää yksin. Tukea ja ohjausta annetaan kuntoutumisen jokaisella askeleella. Arviointi, vertaistuki, palveluohjaus ja verkostotyö takaavat turvallisen ja pitkäjänteisen kuntoutusprosessin.

 • Palveluja yrityksille

  Eettiset palvelut yrityksille eivät meillä ole trendi vaan osa pitkäjänteistä kuntouttavaa toimintaamme.

   

   

  Kuva Minna Savolainen, Haagan kamerakerho

Niemikotisäätiö tekee työtä helsinkiläisten mielenterveyskuntoutujien hyväksi. Vuonna 1983 perustettu Niemikotisäätiö on merkittävä toimija suomalaisessa psykiatrisen avohoidon kentässä. Niemikotisäätiön toiminta on monipuolista ja laajaa. Erityisen merkittävä rooli Niemikotisäätiöllä on ollut mielenterveysasiakkaiden asuttamisessa Helsingissä. Niemikotisäätiö  on Helsingin kaupungin tytäryhteisö.

Niemikotisäätiön toiminnanjohtaja Seppo Erosen merkkipäivää vietettiin Pasilan Huolintatalossa kesäisen aurinkoisessa säässä 10.5.2016.

Juhlavieraat saivat nauttia kuohuvan ja kakkukahvien ohessa Kulttuuripaja...

Lue lisää

Niemikotisäätiö järjesti 20.4.2016 Ruskeasuon palloiluhallilla yhteistyössä Suomen Käsipalloliiton kanssa Mielenterveyskuntoutujien käsipallon SM-turnauksen. Turnaus oli järjestyksessään yhdeksäs. Tänä vuonna moni...

Lue lisää

Ompelimo muutti Fleminginkadulta Kalevankadulle uusiin remontoituihin tiloihin 2015 syksyllä. Ompelimon yhteyteen on käynnistelty kevään mittaan uudenlaista olohuonetoimintaa – haluamme luoda yhteisen avoimen tilan,...

Lue lisää
Lataa Niemikoti-sovellus älypuhelimeen!